Als je een eigen bedrijf wilt gaan beginnen, dan doe je er goed aan om wat tips van andere ondernemers tot je te nemen. Ondernemerstips kunnen waardevol zijn, omdat je dan niet in de valkuilen hoeft te trappen waar andere ondernemers al in getrapt zijn. Om van je onderneming een succes, of nog meer een succes te maken, zetten we hier een aantal tips op een rijtje!

Tip voor startende ondernemers: De markt veranderen is geen doel op zich!

Veel startende ondernemers willen een nieuw product of een nieuwe dienst op de markt brengen. Met innovatie is natuurlijk niets mis en als je echt een goed idee hebt moet je jezelf natuurlijk niet door deze tip laten tegen houden. Toch zijn er veel mensen die voor zichzelf willen beginnen en maar op zoek blijven naar dat ene product. Als ondernemen een doel op zich voor je is, onthoud dan dat er niets mis is met het kopiƫren van het bestaande. Als je graag wilt ondernemen dan is er niets mis mee om bijvoorbeeld in een andere plaats een mooie groentewinkel of snackbar te beginnen. Niet revolutionair, maar dat kan evengoed een succesvolle onderneming worden!

Ondernemerstip voor bestaande ondernemers: blijf open staan voor de visie van anderen!

Een kenmerk van veel ondernemers is dat ze nogal eigenwijs kunnen zijn. Daar is natuurlijk niets mis mee, waarschijnlijk is het zelfs een vereiste om succesvol een onderneming te kunnen starten. Het gevaar is echter wel dat je na verloop van tijd niet echt meer openstaat voor de mening van anderen. Dat is wel een groot gevaar, want een onderneming die het nu succesvol doet, zal wel moeten blijven vernieuwen om over 5 jaar nog steeds succesvol te zijn. Blijf daarom open staan voor de mening van anderen en blijf kritisch staan ten opzichte van je eigen organisatie!